Lema curs 2017-2018

Una escola de colors. Enjoy it!

  1. Justificació

Les escoles “Mare del Diví Pastor” d’Espanya estem gaudint d’una nova imatge corporativa amb la qual ens identifiquem i volem que ens identifiquin. La simbologia del traç i els colors, ha inspirat el lema del curs 2017 -2018.
La nova imatge abrevia el nom de l’advocació de Maria, Mare del Diví Pastor. El seu nom dóna identitat als nostres centres educatius alhora que, es manté fidel als seus orígens de fundació segons el desig del beat Josep Tous de posar l’Institut sota la mirada maternal de María, Mare del Diví Pastor. El seu amor a la Mare de Déu el va transmetre a les primeres germanes educadores perquè així mateix elles ho comuniquessin als seus alumnes; missió que tenim ara tots els educadors de les escoles MDP.
El traç lliure, simple i obert  ens transmet la mobilitat, estar en camí, a la recerca del que millor convé als nostres alumnes; oberts a l’acollida, tan propi de les nostres escoles que inspiren la seva tasca educativa en els valors cristians i concretament en aquestes paraules de Jesús: “Deixeu que els infants vinguin a mi” (Lc 18, 16). En definitiva, a exemple del Bon Pastor  que “dóna la vida per les seves ovelles” (Jn 10, 11) l’educardor tousià és guia i acompanyant, es mostra proper als seus alumnes tot donat un suport incondicional, educant amb “amor de mare”.
La combinació dels diferents colors reflecteixen diversitat i pluralitat, alegria i diàleg. Alhora, els cercles de colors indueixen el moviment permanent en què s’ha de situar una institució educativa per donar respostes als reptes de les diverses generacions: renovació, diàleg...; en definitiva, s’albira l’anhel d’una amable convivència en fraternitat en els nostres centres, característica típicament franciscana.
Els valors representats en cada un dels colors obren un ampli camp de treball educatiu, atenent tot els àmbits que conformen la unitat de la persona:
·       el color magenta indueix a la introspecció, a la espiritualitat i el perdó. En aquest marc considerem important potenciar en els nostres educands la intel·ligència emocional per tal de desenvolupar la capacitat per identificar les pròpies emocions i les dels altres, comprendre-les i regular-les de manera apropiada.
·         El color taronja representa els valors de l’optimisme, l’entusiasme, la creativitat i l’acollida.
·         El color verd transmet els valors de l’esperança, el creixement i l’estima a la natura.

·         El color blau ens recorda a Maria, Mare de Jesús, en la tasca educadora dels nostres centres. Al mateix temps transmet els valors de: pau, tranquil·litat, serenitat, equilibri i estabilitat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Objectius específics

La nostra proposta educativa, en el CARÀCTER PROPI, diu: